persberichtPress message
 

Persbericht

donderdag 19 mei 2011

Electrische Lupo gepresenteerd

Categorie: Persberichten, Nieuwsberichten, Frontpage

Door: Igo Besselink

Afgelopen woensdag 6 april 2011 presenteerde c,mm,n op de TU/e een omgebouwde VW Lupo. Met stijgende brandstofprijzen en de problemen rondom CO2-uitstoot is het elektrische alternatief interessant om te onderzoeken. De TU/e heeft daarom een auto van het formaat "c,mm,n" omgebouwd naar een elektrische aandrijving om ervaring op te doen met de benodigde technologie. Daarbij lag de focus op een zo laag mogelijk gewicht.

Batterijen zijn ongeveer 25x zo zwaar als benzine. Daarnaast is ongeveer 10x meer volume nodig. Een reguliere auto die elektrisch wordt aangedreven wordt daardoor al gauw 1500 Kg. Hierdoor is ook weer een meer vermogen nodig en een grotere batterij, met meer gewicht tot gevolg. Om deze neerwaardse spiraal te doorbreken is gekozen voor een zo laag mogelijk gewicht. De Lupo weegt maar 1060Kg en heeft een groter bereik dan de elektrische auto's die nu op de markt komen.

Dit project komt voor uit c,mm,n en is verder gefinancierd uit het HTAS project en ondersteund door een aantal leveranciers van componenten: Winston Battery, Bender, Siba, IFM, TE Connectivity, Philips Automotive Lighting and Michelin.

Meer weten? Neem contact op met:

Paul van Oorschot, e-mail:
Igo Besselink, e-mail: