c,mm,n car 2.0c,mm,n car 2.0
 

Een grote uitdaging

Hoe verplaatsen we ons in 2020? Daar heeft c,mm,n over nagedacht. Net als nu is de auto een optelsom. Maar waarvan? Windtunnel. Gezinssamenstelling. Verkeersdrukte. Kosten voor levensonderhoud. Materialen. Motortechnologie. Voertuiginteractie. Milieu. Autobelastingen. Navigatie. Communicatie. Van welke mogelijkheden zien we nu al een glimp? En van welke hebben we nog geen enkel idee?

Open, ontwapenend, vriendelijk, eigenzinnig. Dat is wat het uiterlijk van de c,mm,n is. De styling stelt je in de auto op je gemak en brengt je op een prettige manier in contact met anderen in de buitenwereld.


Terwijl je rijdt, gaat het leven door. Je wilt even alleen nadenken of juist met anderen overleggen. Je hebt zin om weer eens zelf de weg van A naar B te zoeken of benut het comfort van colonnerijden. Je auto verandert met je mee, al naar gelang je behoefte: het stuur draait weg voor meer leefruimte, het dashboard wordt interactief en de ramen eventueel geblindeerd.

Lees meer over het interieur >


Materiaal, structuur, architectuur en design van een auto zijn afhankelijk van van de energiebron van je auto (waterstof, batterijpakketten of elektrische laadstations) en het geplande gebruik (stad of snelweg). C,mm,n ziet het nieuwe chassis dan ook als een platform waarop gebruikers en ontwerpers hun eigen opbouw en interieur kunnen realiseren. Zeker als de bodemplaat een belangrijk deel van de vering van de wielen kan overnemen.

Lees meer over de bodemplaat en ophanging >


C,mm,n presenteert een volledige elektrische aandrijflijn. De batterijen voor elektrische auto’s hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor kunnen grotere afstanden afgelegd worden en is elektrisch rijden  interessant.

Lees meer over de aandrijflijn >


De c,mm,n zit vol met handige foefjes om je van alle gemakken te voorzien. Denk aan elektronische interfaces, digitale uitwisselingssystemen met andere c,mm,n's en geavanceerde assistentie voor de bestuurder.

Lees meer over intelligente systemen >