bodemplaatFloor plate
 

bodemplaat/ophanging

Materiaal, structuur, architectuur en design van een auto zijn afhankelijk van van de energiebron van je auto (waterstof, batterijpakketten of elektrische laadstations) en het geplande gebruik (stad of snelweg). C,mm,n ziet het nieuwe chassis dan ook als een platform waarop gebruikers en ontwerpers hun eigen opbouw en interieur kunnen realiseren. Zeker als de bodemplaat een belangrijk deel van de vering van de wielen kan overnemen.

oplossing

Speciaal voor c,mm,n is een nieuwe, actieve ophanging ontworpen. Deze houdt de auto horizontaal tijdens bochten en verbruikt hierbij vrijwel geen energie. Het geheim zit 'm in een simpele draaibare arm. Dankzij het compacte formaat daarvan kan de voorkant van de auto mooi slank blijven, en dat vertaalt zich weer in een gunstiger brandstofverbruik.

veiligheid

Het contact van band met de weg heeft grote invloed op de veiligheid. De actieve vering houdt de band ook bij oneffenheden in de ondergrond strak op het wegdek. Deze 'kleefkracht' maakt een letterlijk levensgroot verschil bij plotselinge uitwijkmanoeuvres: c,mm,n blijft dan beter bestuurbaar.

bandenslijtage

Als je een bocht neemt of over een oneffenheid rijdt, dan veert de wielophanging in. Het gevolg is dat je even de zijkant van je band belast. Tenminste, dat gebeurt bij een passieve wielophanging. De actieve wielophanging houdt c,mm,n echter kaarsrecht op het loopvlak van de banden en voorkomt zo deze versnelde slijtage. Je hoeft je banden dus minder snel te vervangen, en dat scheelt weer in het afval.