webplatformweb platform
 

webplatform online

Goed nieuws: het speciaal voor c,mm,n ontwikkelde webplatform is vernieuwd!

In deze verbeterde versie is het niet meer nodig om eerst toestemming te vragen voordat je de informatie kunt bekijken, maar kun je direct kijken wat anderen achtergelaten hebben. Ook is de bediening inuïtiever en zijn er meer begeleidende helpteksten.

En voor degenen die nog niet weten wat het webplatform is: in dit online programma vindt overleg plaats over c,mm,n: technische gegevens, slimme ideeën, inspirerende projecten, eigen ontwerpen. etc. Bovendien kun je via het platform in contact komen met studenten van de Technische Universiteiten en alle anderen die bijdragen leveren aan de ontwikkeling van de c,mm,n.

Nadat je je geregistreerd hebt, kun je bekijken welke projecten en workspaces (overleggroepen) er bestaan. En natuurlijk kun je ook je eigen informatie en ideeën toevoegen.

Klik op de afbeelding hieronder voor een animatie over de werking van het platform (uitleg in het Engels).

stapsgewijze instructie

 1. Ga naar het online webplatform
  Het adres is - voorlopig - http://ocp.logica.com/ocp/cmmn.html.
 2. Registreer jezelf
  Klik op [Register] en vul de velden in. Log daarna in met je net gemaakte login en wachtwoord.
 3. Selecteer een project
  Klik eenmaal op de projectbalk voor meer informatie over het project, en tweemaal om het project te openen.
 4. Selecteer een workspace
  Er verschijnt een scherm met vierkantjes. Deze vierkantjes zijn de workspaces: overleggroepen over onderdelen van c,mm,n. Eenmaal klikken op een workspace geeft meer informatie over de workspace. Gerelateerde workspaces komen dichtbij de door jou geselecteerde workspace te staan. Door er tweemaal op te klikken of op het pijltje rechtsonder te klikken, open je de workspace.
 5. Bekijk de solutions van de geselecteerde workspace
  Het scherm met de solutions verschijnt: binnen de solutions vindt het echte overleg plaats. Door eenmalig te klikken op een solution, zie je de beschrijving, tweemaal klikken opent de solution. Je kunt nu de inhoud van de solution bekijken. Als je wilt deelnemen in de discussie of een document wilt toevoegen (bijvoorbeeld een schets of een 3D ontwerp), klik dan op 'S-potloodje'.
 6. Heb je een idee, voeg het toe
  Plaats je bijdrage (incl. beschrijving en tags) in een toepasselijke solution, in het tabblad weblinks, discussie of documenten, door op de S-potlood button te klikken. Als er geen toepasselijke solution bestaat, kun je er één aanmaken door op 'S+' te klikken. Het 'Create solution'-formulier opent en je kunt nu een titel, omschrijving en tags invoeren. Tags zijn labels die je solution kort omschrijven, en zorgen ervoor dat gerelateerde workspaces en solutions bij elkaar komen te staan.