een dag c,mm,na c,mm,n day
 

een dag in de toekomst

Het is 2020 en je werkdag gaat beginnen. Thuiswerken is de gewoonste zaak van de wereld. Wanneer je toch naar je werk moet, stel je het vertrekmoment even uit door thuis alvast je e-mail te checken. Dit spreidt de druk op de infrastructuur en voorkomt dat je in de file staat. Bovendien profiteer je van het daltarief van rekeningrijden omdat je buiten de spits rijdt.

mobiliteit plannen

Je e-mail en agenda zijn gekoppeld aan een multimodale routeplanner. Deze combineert alle soorten mobiliteitsdiensten, van openbaar vervoer tot de ingebouwde vouwfiets. Afhankelijk van je plannen en wensen worden de beste mobiliteitsopties getoond.

Zo zoek je eenvoudig uit wat de beste tijd is om weg te gaan, rekening houdend met verkeersdrukte, jouw agenda en die van je afspraak. Je schrijft je via de planner in op Randstad Peloton en een parkeerservice: het voordelige colonnerijden op de snelweg en een goedkope parkeerplek. Vanaf daar is vervolgvervoer natuurlijk geregeld. Dat alles betaal je ter plekke met je mobiele telefoon, zoals nu ook al kan met Rabofoon.

multimodale mobiliteit

Je staat op het punt van huis te vertrekken. De reisplanner geeft aan de vouwfiets te pakken naar de auto die iets buiten de wijk geparkeerd staat. Iedereen parkeert zijn auto overigens buiten de wijk, de leefomgeving is er een stuk aangenamer door geworden. De vouwfiets heeft zijn eigen, vaste plekje in de auto, en is dus altijd bij de hand. Handig om je te verplaatsen in de binnenstad of als je onverwachts zin hebt om op een zonnige dag aan zee uit te waaien.

platooning

In de auto heeft de road assistant de route naar Amsterdam al geprogrammeerd, onderweg word je gewaarschuwd voor een glad wegdek of file. Je kunt ook zelf aangeven dat een bepaalde kruising gevaarlijk is. Zo wordt een volgende bestuurder op die plek door zijn road assistant gewaarschuwd. Intussen krijg je informatie over je rijstijl en brandstofverbruik en tips om dit te verbeteren.

Eenmaal op de snelweg heeft de intelligente planner een colonne van auto’s samengesteld. Deze groep verbruikt gezamenlijk minder 'brand'-stof (net zoals trekvogels hun krachten sparen door in formatie te vliegen) en daarom geldt een voordeliger tarief van rekeningrijden. Als je een auto geleased hebt via Athlon Car Lease is dat mooi, want het levert je weer Savers op waarmee je online kunt winkelen. Bovendien benut je in de colonne je tijd optimaal door nog wat werk te doen of te ontspannen; je hebt immers je handen vrij.

je tweede huis

C,mm,n-gebruikers hebben een tweede huis. Niet in Spanje, maar op de weg. Zo comfortabel kun je leven in je auto. Terwijl je online kaartjes koopt voor een concert van je favoriete band, belt een vriend om vanavond in de stad uit eten te gaan; hij had namelijk op je blog gezien dat je zijn kant op kwam. De road assistant adviseert op basis van je internetprofiel meteen een restaurant.

Zo maakt c,mm,n je leven vrij en makkelijk.

een goed boek

Vanwege de eetafspraak geeft de planner aan dat het verstandiger is over te stappen op de metro; verkeersvoorspellingen wijzen namelijk op grote drukte. Je neemt afscheid van de colonne en laat je auto achter bij het metrostation. Een onbemande parkeergarage parkeert met afstandbesturing je auto efficiënt in.

In de metro bestel je met je Rabofoon nog even online een boek dat je betaalt met de gespaarde Athlon Car Lease Savers. Na het etentje pak je de metro weer terug. Bij je auto aangekomen, open je de communitybox en haalt hier het bestelde en inmiddels afgeleverde boek uit. Dit kun je mooi op de terugweg lezen!