oplaadpuntencharging points
 

Oplaadpunten elektrische auto's - snelladen

Met een elektrische auto kun je ongeveer 150 kilometer rijden zonder de auto op te laden. Dat is genoeg om je in de stad te verplaatsen, maar misschien niet genoeg voor een drukke werkdag. Daarom heeft de c,mm,nity Awesome Mobility ontwikkeld. Dit oplaadpunt kan elektrische auto’s binnen 15 minuten opladen, zodat je snel weer verder kan rijden. Wanneer een gebruiker zijn auto parkeert op een snellaadparkeerplaats, maakt het systeem automatisch contact met de auto en start het laden. Een landelijke introductie van deze snellaadpunten maakt het mogelijk dat mensen eindeloos kunnen rijden met hun elektrische auto.

Oplaadpunten elektrische auto's - optimaal laden

Het JUiCE! oplaadpunt is gemaakt voor 'optimaal' laden. Deze manier van opladen maakt gebruik van momenten dat er relatief weinig energievraag is en duurt wat langer. Ideaal voor 's nachts opladen of tijdens werktijd. Als het opladen 's nachts gebeurt is het zelfs een prima opslagmogelijkheid van 'overtollige' windenergie.

Door de oplaadpunten aan lantaarnpalen te koppelen is het mogelijk je elektrische auto op iedere straathoek of parkeerplaats op te laden: dit maakt elektrisch rijden realistisch én mogelijk. Het bijbehorende registratiesysteem zorgt voor een eenvoudige betaling.